ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr


«Η ΕΛΛΑΔΑ θα πρέπει να αποκαλείται «Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας», ενώ ο πληθυσμός της ΠΓΔΜ είναι στη συντριπτική πλειονότητά του «μακεδονικός», με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία». Nτέιβιντ Κάμερον , υποψήφιος μαλακο-πρωθυπουργός της Βρετανίας.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον πήγε στα Σκόπια μόνο μια για να παρακολουθήσει το ματς Αγγλίας-ΠΓΔΜ το 2003 αλλά ..παράλληλα πρόλαβε να γίνει ειδήμων στις σχέσεις των βαλκανικών χωρών, αλλά και στο πρόβλημα της χώρας μας με τη γείτονά της που διεκδικεί το όνομα «Μακεδονία». Τόσο… καλά έμαθε την Ιστορία ο Κάμερον ώστε θεώρησε καλό, μόλις επέστρεψε στη χώρα του, να συγγράψει εμβριθές άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2003 στην εφημερίδα «Guardian» υπό τον τίτλο «Τhe Μacedonian Job» (Η Αποστολή της Μακεδονίας). Στο άρθρο του αυτό,(το οποίο θυμήθηκε σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα»), ο ηγέτης των Συντηρητικών αναφέρεται υποτιμητικά στη χώρα μας και ζητεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την εγγύηση των συνόρων της. «Απ΄ όσα μπορώ να δω», γράφει, «η χώρα- και είμαι αποφασισμένος να την αποκαλώ Μακεδονία- έχει απολύτως το δικαίωμα να υπάρχει. Ο πληθυσμός είναι στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία. Είναι φτωχότερος απ΄ ό,τι μερικές από τις άλλες παλιές γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, όμως σημαντικά πλουσιότερος από την Αλβανία. Οι άνθρωποι είναι πολιτισμένοι, φιλικοί και πολύ μορφωμένοι. Ακόμη και ο ξεναγός μου είχε μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων». «Είναι πάντα δύσκολο να ξέρεις πώς να απαντήσεις στην ερώτηση: “Τι θα κάνετε για να μας βοηθήσετε;”», συνεχίζει στο άρθρο του ο Κάμερον. «Όμως στην περίπτωση αυτή είχα την απάντηση. Από τώρα και στο εξής θα αποκαλώ τον αξιοσέβαστο εταίρο μας στην Ε.Ε. “the Former Οttoman Ρossession of Greece” (FΟΡΟG)» (Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας- ΠΟΚΕ).
Και οι Έλληνες, για τον κ. Κάμερον, θα είναι προφανώς οι FΟΡΟGs…
_________________________________________________________
Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι…»αδελφές» της » κουνιστής….αυτοκρατορίας» του πιο ύπουλου   και ιμπεριαλιστικού κράτους του κόσμου !
EFENPRESS
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 2:39 μ.μ.

Εχθρική ενέργεια των Τούρκων στο Αιγαίο, και όχι απλές παραβιάσεις το σημερινό επεισόδιο!

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2010

Στην ενεργοποίηση της «κόκκινης γραμμής» μεταξύ της Λάρισας και του Εσκί Σεχίρ, αναγκάστηκε να καταφύγει η ελληνική πλευρά, σήμερα το πρωί, καθώς, σε δεσμευμένη περιοχή μεταξύ Χίου και Μυτιλήνης για την άσκηση «Κυκλών»,του Πολεμικού Ναυτικού πέταξαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Το Πολεμικό Ναυτικό, είχε δεσμεύσει την περιοχή εκδίδοντας τη σχετική ΝΟΤΑΜ, έως και ύψος 12.000 ποδών. Τα τουρκικά αεροσκάφη, παραβίασαν την περιοχή, πετώντας σε ύψος 6.000 ποδών. Αποχώρησαν μετά την επικοινωνία, μεταξύ Λάρισας και Εσκί Σεχίρ, και αφού στην περιοχή έσπευσαν τα ελληνικά μαχητικά φυλακής. Το ΓΕΕΘΑ, στην ιστοσελίδα του όπου ανακοινώνει σε ημερήσια βάση τις παραβάσεις-παραβιάσεις, με τον τυποποιημένο τρόπο, που δεν επεξηγεί τα συμβάντα, δεν κάνει καμμία αναφορά, στο σημερινό επεισόδιο.

Ωστόσο, σήμερα, δεν επρόκειτο για μια «απλή» παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου, αλλά για σοβαρή πρόκληση, η οποία και έμεινε αναπάντητη, και δεν ανακοινώθηκε. Λες και μπορεί κάποιος σήμερα να αποσιωπήσει ένα γεγονός.

Ελεύθερος τύπος

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 2:28 μ.μ.

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ …»ΑΣΥΛΟ» ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ !!!

Άγριο κράξιμο του Βουλγαράκη στο Κολωνάκι…

Τον εντόπισαν στην πλατεία και του την πέσανε. Άρχισαν να τον αποκαλούν λαμόγιο. «Πού ‘ναι τα λεφτά, ρε! » . Ο Βουλγαράκης κινήθηκε προς…
το μέρος τους με απειλητικές διαθέσεις. ( !!!)

Αυτοί ήταν, όμως, τέσσερις και ξαφνικά προστέθηκαν μαζί τους και άλλοι περαστικοί. «Εσείς φταίτε για όλα, εσείς μας έχετε καταντήσει έτσι» .
Ο πρώην υπουργός απομακρύνθηκε, ενώ αυτοί συνέχιζαν να τον βρίζουν…
peripatris
Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 2:17 μ.μ.

Σκουπίδια και δυσοσμία στο Θερμαϊκό

: Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010, 04:57
Mία άθλια εικόνα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες ο Θερμαϊκός κόλπος.

Πλαστικά μπουκάλια, κάθε λογής σκουπίδια, φύκια και υπολείμματα από βάρκες και καΐκια δημιουργούν ένα στρώμα βρομιάς στην επιφάνειά του, κοντά στην παραλία.

Τα υλικά, που συχνά δημιουργούν πρόβλημα στον πολύπαθο κόλπο, έχουν παρασυρθεί κοντά στο ύψος της παραλίας από τους αέρηδες που φυσούν το τελευταίο 24ωρο από νότιες διευθύνσεις, προκαλώντας τη δυσφορία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Να σημειωθεί ότι σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται η μικροβιολογική μόλυνση, ειδικά στον πυθμένα του Θερμαϊκού Κόλπου, με συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων, μολύβδου, ψευδαργύρου και χρωμίου, που χαρακτηρίζεται ως το κατεξοχήν μέταλλο, το οποίο προέρχεται από την κατεργασία των δερμάτων και από τα βυρσοδεψεία.

ΠΗΓΗ:Mακεδονία

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1:59 μ.μ.

Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα με χρήση χημικών

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010, 08:46

Ηχηρό «όχι» στα αντιλαϊκά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση φωνάζουν πολίτες όλων των ηλικιών, στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι έχουν πλημμυρίσει το κέντρο της πρωτεύουσας, απαιτώντας να αποσυρθούν τα μέτρα που συνθλίβουν το εισόδημα και τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Ζητούν να μην πληρώσει ο λαός τα «σπασμένα» άλλων.

Από τις 13:20 διαδηλωτές «πολιορκούν» τη Βουλή επιχειρώντας να εισβάλουν στο κτίριο, τόσο μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας όσο και μέσω της Αμαλίας. Ωστόσο στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που προχωρούν σε εκταταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Τα ΜΑΤ μπροστά από τη Βουλή

Το σύνθημα που κυριαρχεί στις μαζικές συγκεντρώσεις

Το «παρών» που δίνουν οι διαδηλωτές στις συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως, του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο είναι μαζικότατο.

Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ

Από την πορεία του ΠΑΜΕ

Από την πορεία του ΠΑΜΕ

Η πορεία του ΠΑΜΕ, στην κεφαλή της οποίας βρίσκεται η Αλέκα Παπαρήγα, έφτασε στις 12:12 μπροστά από τη Βουλή. Εκεί οι διαδηλωτές ήρθαν «πρόσωπο με πρόσωπο με τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου, οι οποίοι παρακολουθούσαν την πορεία μέσα από το κτίριο της Βουλής, «κρυμμένοι» πίσω από κολώνες.

Οι διαδηλωτές φώναξαν οργισμένα συνθήματα εναντίον τους.

Στη συνέχεια, τα μέλη του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου τοποθέτησαν μία μαύρη σημαία και παρέμειναν επί μία και πλέον ώρα, φωνάζοντας συνθήματα μπροστά από τους τσολιάδες της προεδρικής φρουράς.

Λίγο πριν τις 14:20 η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε και οι περισσότεροι διαδηλωτές αποχώρησαν ειρηνικά από το Σύνταγμα.

Την ίδια περίπου ώρα, στις 12:15, ξεκίνησε και η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προς τη Βουλή. Ωστόσο για πλέον και μία ώρα οι διαδηλωτές παραμένουν μπροστά από το Μουσείο, καθώς δεν έχουν αποχωρήσει ακόμη από το Σύνταγμα όλοι οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Ανταποκρινόμενοι στο

Από τη συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Άρεως

Από τη συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Άρεως

κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων, συμμετέχουν στο κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως. Το μήνυμα είναι ένα: «Ξεσηκωθείτε».

Όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, οι διαδηλωτές τον αποδοκίμασαν έντονα.

Οι πληροφορίες που ήθελαν να έχει γίνει κατάληψη στο Υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος, δεν επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη
Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και τράπεζες στην οδό Εθνικής Άμυνας.

Στη συμπρωτεύουσα γίνονται δύο ξεχωριστές κινητοποιήσεις, από το ΠΑΜΕ και τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Οι πορείες προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης βρίσκονται σε εξέλιξη.

zougla

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1:56 μ.μ.

Εικόνα από τη Βουλή τώρα!


«Εικόνα από τη Βουλή αυτή την ώρα»

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
troktiko

Αναρτήθηκε από EFENPRESS στις 1:53 μ.μ.

Εκτεταμένα επεισόδια στην πορεία στα Γιάννενα!!!

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2010


Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην οδό Αβέρωφ στα Γιάννενα,κατά την διάρκεια της πορείας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων,για τη σημερινή απεργία.Διαδηλωτές ξήλωσαν ΑΤΜ τραπεζών,ενώ έβαλαν …
λουκέτο στο κεντρικό υποκατάστημα της ALPHA BANK,αφού πρώτα έβγαλαν έξω τους εργαζόμενους!!!Ομάδα αντιεξουσιατών με δυνάμεις της τάξης επιδίδονται σε πετροπόλεμο ο οποίος έχει επεκταθεί ως το κέντρο της πόλης!
Epirus-Ellas

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: