ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr

( Από τον «Ελεύθερο Τύπο )

Eλλάδα: «Η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο, είναι απαράδεκτη, πρέπει να τερματιστεί και να επιτευχθεί μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, με μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια», τονίζει ο πρωθυπουργός

Τα παραπάνω, τονίζει, σε μήνυμά του για τα 36 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι:
«Συμπληρώνονται 36 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Είναι μία επώδυνη επέτειος για τη Μεγαλόνησο, για την Ελλάδα, για όλο τον Ελληνισμό. Η 20η Ιουλίου του 1974 σηματοδοτεί την απαρχή της παράνομης κατοχής από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μεγάλου τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. ….
Μίας χώρας ανεξάρτητης, μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ημέρα αυτή η διεθνής έννομη τάξη καταπατήθηκε βάναυσα και συνεχίζει μέχρι τώρα να παραβιάζεται.
Η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο είναι απαράδεκτη και πρέπει να τερματισθεί. Πρέπει να επιτευχθεί μία λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική, βασισμένη στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
.Μία λύση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.
Στηρίζουμε ενεργά τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, για την επίτευξη συμφωνίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για την Ελλάδα, το Κυπριακό αποτελεί μείζονα εθνική προτεραιότητα.
Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει την απαραίτητη πολιτική βούληση για μία δίκαιη διευθέτηση, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο ρόλος της είναι κρίσιμος και καθοριστικός για ταχεία λύση του προβλήματος.
Ο Κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, δικαιούται να κλείσει επιτέλους η πληγή αυτή. Να ζήσει σε ένα περιβάλλον ειρήνης, ασφάλειας, ευημερίας και εμπιστοσύνης. Να απολαύσει χωρίς προσκόμματα τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συμβάλει με τη δημιουργικότητα του στο κοινό ευρωπαϊκό μας όραμα».
e-typos
___________________________________________________________________
κ. Πρωθυπουργέ,
Δεν είναι δυνατόν να ταιριάσουν οι Έλληνες Κύπριοι με τους Τούρκους και πολύ περισσότερο με τους εποίκους που είναι και η πλειοψηφία στο νησί.
-Πιστεύουμε ότι «το μη χείρον βέλτιστον» Μία διχοτόμηση θα ήταν η καλύτερη (από τις άλλες χειρότερες λύσεις).
Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητο κράτος και ας μη το θέλουν οι εντολείς…..
Τα ωραία τα λόγια αρέσουν σε όλους, αλλά μη ξεχνάτε ότι οι «άλλοι» δεν είναι Γάλλοι, Ιταλοί, κ.λ.π. αλλά αιμοδιψείς βάρβαροι και απολίτιστοι Τούρκοι ιμπεριαλιστές των οποίων ο αντικειμενικός σκοπός είναι η κατάληψη και της υπόλοιπης Κύπρου.
Το γεγονός ότι δεν μπορούμε να την ελευθερώσουμε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την εγκαταλείψουμε να μοιραστεί με τους Τούρκους, για να την…ξεφορτωθούμε !
– Ας μας δώσουν την Αμμόχωστο, και ας αναγνωρίσουμε το ψευδοκράτος τους με όρους που θα βάλουμε εμείς.Δεν θα διαλύσουμε την Εθνοφρουρά.Δεν θα διαλύσουμε τη Κυπριακή Δημοκρατία,δεν θα παραδώσουμε » Κοινότητα » αντί Κράτους, όπως έλεγε ο αείμνηστος ήρωας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Κύπρου, που άφησε ιερά παρακαταθήκη στους Κύπριους, τη φράση αυτή .
EFENPRESS
Αναρτήθηκε από EFENPRESS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: