ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr

Η ΕΙΔΗΣΗ :


Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ένας Ανθυπαστυνόμος και ένας Αστυφύλακας, που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου Αττικής και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια!

Ειδικότερα, την 03.30 ώρα σήμερα (22-08-2010) και ενώ οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί εκτελούσαν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίου, αντίστοιχα, οχτώ (8) αλλοδαποί, εκ των (25) συνολικά κρατουμένων, αφού αποκόλλησαν τα κάγκελα του παραθύρου, στην πλαϊνή πλευρά των κρατητηρίων, κατάφεραν να διαφύγουν.
Από τους οκτώ (8) αποδράσαντες, οι επτά (7) κρατούνταν προς απέλαση (4 Παλαιστίνιοι, 2 Αφγανοί και 1 Αλγερινός) και ο όγδοος υπήκοος Πακιστάν ήταν κρατούμενος για ναρκωτικά.
Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο (2) από τους ανωτέρω Παλαιστίνιους, που κρατούνταν προς απέλαση.
Σε βάρος των αστυνομικών σχηματίσθηκε δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια και σε βάρος των δύο (2) συλληφθέντων για απόδραση κρατουμένου.
ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ :…
Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Για πια αμέλεια μιλάμε;
Εικοσιπέντε κρατούμενοι σε ένα αστυνομικό Τμήμα ; Δηλαδή έχει μετατραπεί το Αστυν.Τμήμα σε …Δικαστικές Φυλακές ;
Και πόσοι τους φύλαγαν ; Δύο ;
Οι κανονιστικές διαταγές τι προβλέπουν;
Έχει το θράσος το αρχηγείο να διατάζει ΕΔΕ για απόδραση κρατουμένων; Γιατί περί θράσους πρόκειται.
Μήπως πρέπει να διατάξει ΕΔΕ για τον εαυτό του , που επέτρεψε σε χώρο ακατάλληλο να μετατραπεί σε φυλακές;
Μπορούν τα κάγκελα ενός απλού κρατητηρίου να αντέξουν σε έλξη από τόσα άτομα;
Αρχηγέ, εάν δεν είχατε το θάρρος να αντιπαραταχθείτε στις πρωτόγνωρες εντολές του υπουργού και δέχεστε να στιβάζωνται κατά δεκάδες και εκατοντάδες οι πολλών αποχρώσεων κρατούμενοι, σε ακατάλληλα κρατητήρια που έχουν κατασκευασθεί για 2-5 άτομα και με προοπτική 24ωρης (το πολύ ) κράτησης, τότε έπρεπε να παραιτηθείτε και να τα πείτε «ένα χεράκι» στον υπουργό σας .Εάν θα έκανε το ίδιο και ο επόμενος Αρχηγός, τότε η ο υπουργός θα άλλαζε πορεία ή θα άλλαζε υπουργείο…
Ζητάτε τώρα την τιμωρία δύο αστυνομικών οι οποίοι – εν γνώσει σας- δεν φέρουν ευθύνη.
Κάποτε θα πρέπει να σταματήσει, επιτέλους, η μεταβίβαση ευθυνών από την ηγεσία στους χαμηλόβαθμους.
Στο κάτω – κάτω οι στρατηγοί, δεν πρόκειται να γίνουν…Αρχιστράτηγοι. Μια ηρωϊκή έξοδος από το Σώμα θα τους συνόδευε τιμητικά σε όλη τους τη ζωή και θα αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για τους επόμενους, παράλληλα δε, θα δημιουργούσε τη βεβαιότητα σε όλες τις βαθμίδες των υφισταμένων, ότι η ηγεσία είναι ΔΙΚΗ τους και όχι του εκάστοτε «πολιτικάντη» υπουργού…..
EFENPRESS/c
Αναρτήθηκε από EFENPRESS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: