ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr

«H Ελλάδα συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για τα ρωσικά ΤΟΜΑ ΒΜP-3HEL και τις γαλλικές φρεγάτες FRΕΜΜ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα καταλήξουμε μέσα στο 2011, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης», δήλωσε πριν λίγο στο Reuters ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα βρίσκεται από το 2007 σε διαπραγματεύσεις για την αγορά γαλλικών φρεγατών τύπου Fremm, αξίας περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Διαπραγματεύεται επίσης με την Ρωσία την απόκτηση τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου BMP-3.«Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με την Γαλλία και την Ρωσία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα καταλήξουμε μέσα στο 2011», δήλωσε στη συνέντευξή του ο κ. Μπεγλίτης.

«Είναι σαφές το μήνυμα της κυβέρνησης ότι δεν μπορούμε το 2011, με αυτήν τη δύσκολη συγκυρία να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», πρόσθεσε, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο ο Π.Μπεγλίτης έχει λόγο σε αυτά τα θέματα, τα οποία χειρίζεται αποκλειστικά το Μαξίμου και δευτερευόντως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος. Κατ’αρχήν τι σημαίνει «συμφωνία»; Υπογραφή τελικής σύμβασης; Αρχική συμφωνία; Δεν διευκρινίζεται.
Πάντως και πέρσι τον Φεβρουάριο ο Π.Μπεγλίτης είχε κάνει για τις φρεγάτες FREMM τις ακριβώς αντίθετες δηλώσεις («Αγοράζουμε 6 φρεγάτες FREMM από την Γαλλία» είχε δηλώσει), αλλά διαψεύστηκε και φάνηκε από τις αντιδράσεις από την πλευρά του Μαξίμου ότι δεν είχε την σύμφωνη γνώμη του….ότι είχε κάνει τις αντίθετες δηλώσεις
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικας να βρει ιδιώτες εταίρους για τις αμυντικές βιομηχανίες ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογράψει με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Νωρίτερα φέτος το υπουργείο Οικονομικών προσέλαβε την KPMG ως σύμβουλο για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), που έχει συσσωρευμένα χρέη ύψους περίπου 1,2 δισ. ευρώ. «Μέχρι την άνοιξη, τον Απρίλιο θα έχουμε τις εισηγήσεις του συμβούλου, ο οποίος ορίσθηκε από το Υπ. Οικονομικών για το μέλλον της εταιρίας, συμπεριλαμβανόμενης της ιδιωτικοποίησης της. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας για να γίνει ο πλειοδοτικός διαγωνισμός», σημείωσε ο κ. Μπεγλίτης, προσθέτοντας ότι το Δημόσιο θα διαθέσει πλειοψηφικό ποσοστό, έως και 65% της επιχείρησης.


defencenet
greeknation

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: