ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr

Πανικός δημιουργήθηκε στην αίθουσα του Kοινοβουλίου όταν έλαβε το λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης ο οποίος αναφερόμενος στη χθεσινή επιστολή του Κώστα Σημίτη αποκάλυψε τις απόρρητες επιστολές των δύο ανδρών κατά την περίοδο του 1996 – 1997. Αυτό το έκανε γιατί όπως είπε, αισθάνθηκε την ιστορική ευθύνη να μιλήσει σήμερα.

Ο κ. Καστανίδης αναφερόμενος στο 1996 που ήταν υπουργός Μεταφορών αναγκάσθηκε να χειρισθεί κάποια τρισεκατομμύρια δραχμές και ζήτησε από τον τότε πρωθυπουργό κ. Σημίτη τη σύσταση διακομματικής ανεξάρτητης αρχής προκειμένου να χειρισθούν τις δημόσιες προμήθειες και τα έργα .

Στην αρχή ο κ. Σημίτης αποδέχθηκε την πρόταση και μάλιστα με εισηγητή τον κ. Καστανίδη ετοιμάστηκε και το σχέδιο νόμου που θα κατοχύρωνε αυτή την επιτροπή.

Η σύσταση της ανεξάρτητης αρχής έγινε και σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ στη προεκλογική του εκστρατεία το 1996. Όμως μετά τις εκλογές. ο κ. Σημίτης τον Μάρτιο αλλάζει τα σχέδια του και τις αρχικές του σκέψεις και παρακαλεί τον τότε υπουργό εσωτερικών κ . Αλέκο Παπαδόπουλο να δει το θέμα .

Τελικά στις 8 Απριλίου του 1997 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, ενώ ο εισηγητής υπουργός κ. Καστανίδης απουσιάζει στην Αμερική με αποτέλεσμα το υπουργικό συμβούλιο να απορρίψει το σχέδιο νόμου του κ. Καστανίδη. Τελικά στις 30 Αυγούστου ο Χάρης Καστανίδης ανακοινώνει την παραίτηση του.

Ο κ. Καστανίδης παρέδωσε αυτές τις επιστολές στο σώμα και από ότι προβλέπεται τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις για τα έργα και τις ημέρες του πρώην πρωθυπουργού.

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες από πλευράς ΝΔ , που ζήτησε να σταματήσει η συνεδρίαση της Βουλής προκειμένου να μελετηθεί η απόρρητη αλληλογραφία.

Πηγή: Newscode.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: