ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr

Με πολλά, βέβαια, ερωτηματικά και την ανάλογη συζήτηση, μπορεί κανείς να δεχθεί ότι δεν είναι εύκολο να γίνουν έργα στην πόλη, τον καιρό αυτό. Απαιτούνται χρήματα και αυτά, παρά τις αρχικές πρωθυπουργικές προβλέψεις, δεν υπάρχουν.

Μπορούν, όμως, να γίνουν πολλές ενέργειες, που δεν απαιτούν μεγάλα ποσά, αλλά διάθεση. Και με τις ενέργειες αυτές μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, αλλά να βοηθήσουμε και έναν τομέα, πού τόση ανάγκη έχει η οικονομία μας. Και ο τομέας αυτός είναι ο τουρισμός. Δεν είναι δυνατόν, τώρα που τουλάχιστον δηλώνουν όλοι ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες προσπάθειες για την προσέλκυση επισκεπτών στην χώρα ( και φυσικά εισροή χρημάτων), να παρουσιάζεται μια τόσο άσχημη τριτοκοσμική εικόνα.

Δεν έχει μείνει φανάρι στη Θεσσαλονίκη χωρίς πραγματικό ή …μαϊμού ανάπηρο, ή τη γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά, προαύλιο εκκλησίας χωρίς διαφόρων ηλικιών ζητιάνους, ενώ δεν λείπουν οι επαίτες ,με διαφόρων ειδών αναπηρίες ή …και χωρίς αυτές, από διάφορα σημεία της πόλης. Από τις επιγραφές που κρεμούν στο λαιμό τους, αλλά και την προφορά, εύκολα αντιλαμβάνονται οι πολίτες ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αλλοδαποί, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι περισσότερο από αυτό καθεαυτό πρόβλημα που είναι η απαράδεκτη εικόνα της πόλης.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί ότι οι διαφόρων ειδών …ψευτοπροοδευτικοί που εμφανίζονται με διαφόρων ειδών … ευαισθησίες, να μην σπεύσουν να κατηγορήσουν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έχουν αποδείξει πόσο φιλάνθρωποι είναι, αλλά με την πραγματική της έννοια και όχι αυτό που συμβαίνει σήμερα.

Γιατί λοιπόν η ελληνική αστυνομία και η δημοτική δεν επεμβαίνουν ; Καλύτερα να θέσουμε το ερώτημα «γιατί οι αρμόδιοι δεν δίνουν τη σχετική εντολή για να καθαρίσουν οι δρόμοι από τα άτομα αυτό, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι θύματα εκμετάλλευσης από οργανωμένα κυκλώματα :».

Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι ορισμένοι από τους ζητιάνους αυτούς έρχονται από γειτονικές βαλκανικές χώρες με λεωφορεία το πρωί και φεύγουν το βράδυ. Οι αρμόδιοι δεν το έχουν ακούσει ; Για ποιο λόγο επιτρέπουν να συνεχίζεται το απαράδεκτο φαινόμενο ; Απλή ανικανότητα ή σκοπιμότητα; Στο υπουργείο δεν έχει φθάσει η σχετική πληροφορία ; Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος, τον οποίο δεν γνωρίζουμε; Μπορεί ο υπουργός να μας εξηγήσει το λόγο αυτό ή είναι από εκείνους που δεν πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ; Περιμένουμε απάντηση πριν βγάλουμε τα συμπεράσματα μας ( αν και πολλοί πολίτες μας λένε ότι έχουν ήδη βγάλει συμπέρασμα…).

http://filologos10.wordpress.com

Αντώνης Οραήλογλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: