ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών σε χώρα της Ευρωζώνης. 

«Το ενδεχόμενο είναι εδώ», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ σήμερα σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Μόναχο, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Μέχρι τώρα Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία είχαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας.

«Πρόκειται για τρεις σχετικά μικρές χώρες», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ. «Αυτές συνεχίζουν να χρειάζονται τη βοήθειά μας. Στην περίπτωση της διασφάλισης ρευστότητας, δεν νομιμοποιείται να συμπεριληφθούν ιδιώτες πιστωτές», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Αντίθετα, σε περίπτωση που η κρατική χρηματοδότηση καταστεί ανέφικτη, θα πρέπει και οι ιδιώτες επενδυτές να υπολογίζουν με απώλειες.

«Είναι αναπόφευκτο: όταν πρόκειται για περίπτωση πτώχευσης, συμπεριλαμβάνονται φυσικά και οι ιδιώτες επενδυτές», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ. Ο επικεφαλής του EFSF παρέσχε ωστόσο στήριξη στην Ελλάδα. «Πρέπει να δώσουμε μία ευκαιρία στους Έλληνες», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ.

nooz

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: