ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr

Νομοταγείς  παράνομοι

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Του Θανάση Νικολαΐδη

ΟΤΑΝ  το Κράτος ΔΕΝ θέλει…Τότε χορεύουν τα ποντίκια αγκαλιά με τη γάτα. Κι αν τα χρόνια περάσουν και σκαλίσεις  τη γη, δεν θα αναβλύσει  νεράκι καθαρό, αλλά βόθρος που σου  μπουκώνει τα ρουθούνια  και πιάνεις τη μύτη.

ΕΙΠΕ  κάποτε ο κ. Μητσοτάκης (πρωθυπουργός) «το Κράτος είστε  ‘σεις» για να’  χουν «απόδοση» οι αστυνομικοί, αλλά το Κράτος είχε ανέκαθεν τους ευνοουμένους του. Και τους εχθρούς  και αντιπάλους, αλλά και τα στηρίγματά του. Καταδίωκε τους κομμουνιστές γιατί  αυτή ήταν η «εντολή» στο παγκόσμιο αντικομουνιστικό παραλήρημα, την ώρα που ενέδιδε σε (μεγαλο)φοροφυγάδες, κάνοντας τα στραβά μάτια. Κι έπεφτε κλέψιμο από χορτάτους στην Ελλάδα των ελλήνων που πεινούσαν, έριχνε και τη ματιά του άγρια στους προλετάριους ο χωροφύλακας, μη πάρουν θάρρος και ταρακουνήσουν το κατεστημένο.

ΜΕ  τέτοιο παρελθόν, πρακτικές  και «συνήθειες», θα’ ταν περίεργο να μην υπάρξει  συνέχεια. Δεν κόβονται με το μαχαίρι, δεν  αλλάζουν χαρακτήρες προσωπικοί και μέθοδοι  συλλογικής στάσης και  έκφρασης απέναντι στο Κράτος, αδύναμο να αντιδράσει, ακόμα και να το’ θελε.

ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ στην (εθνική) ανάγκη κι άρχισαν οι αποκαλύψεις. Δεν πρόκειται  να πάει βαθιά η  σκαπάνη, ωστόσο, «εξ  όνυχος τον λέοντα γιγνώσκεις». Μεγαλοκαταθέτες  περίεργοι και  ανενόχλητοι. Φορείς και σινάφια με κρατικό χρήμα προς διαχείρισιν από συνδικαλιστές. Οικονομισιές επιτήδειων σ’ αυτό το αλισβερίσι, που παρέμειναν ανενόχλητοι κι ούτε πρόκειται να λογοδοτήσουν. Γιατί; Γιατί όλα γίναν’ νομότυπα. Με τους νόμους από πριν μελετημένους-νόμους καμωμένους από νομοθέτες που είχαν κάθε συμφέρον να τους προσαρμόσουν με την αναζήτηση της ψήφου.

ΒΓΑΖΕΙ  το ΣΔΟΕ περιπτώσεις  στο φως, αγανακτούμε  κρατώντας τη μύτη, περιμένουμε λίστες και ονόματα, ωστόσο, δεν θα δούμε «θυσία»  στον βωμό. Ούτε δημόσιες «εκτελέσεις», ούτε δημεύσεις περιουσιών που φτιάχτηκαν με κλεμμένα. Ούτε επιστρεφόμενα «πατριωτών», που άρπαξαν με λύσσα και την τελευταία δραχμή απ’ τα δημόσια ταμεία. Νομότυπα, βέβαια, και εξασφαλισμένα. Συστήθηκαν επιτροπές, συνήλθαν συμβούλια, έπεσαν υπογραφές. Λίγο πριν ο ένας έκλεινε το μάτι στον άλλο, αλλά δεν έχει σημασία. Ο νόμος μετράει, όλοι τους είναι καλυμμένοι κι άντε να ανακαλύψεις παρανομία, να καταγγείλεις κλέφτη και να τον «κρεμάσεις».

ΧΡΗΜΑ άφθονο στους «διαχειριστές» της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το ίδιο στα ΕΛΤΑ, άδεια ταμεία από «μεταφορά» χρημάτων μέχρι και στο Χρηματιστήριο, οι «δράστες» γνωστοί, αλλά θωρακισμένοι. Με τον νόμο που εφάρμοσαν πιστά και κατά γράμμα και με το «εδώ παπάς-εκεί παπάς» να μας μπερδεύει, να μας κρατάει άφωνους και σε απόσταση.

ΚΑΙ από πρόταση; Τον λόγο έχουν οι νομοθέτες του κοινοβουλίου μας. Με αναδρομικής ισχύος νόμους, για ν’ ανοίξουν κελιά. Με την ίδια πρεμούρα που νομοθέτησαν για τα προνόμια και για τα…αναδρομικά τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: