ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr

Οι θεσμικοί παράγοντες ζητούν την αποκάλυψη του ονόματός του. Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης για το αν το ποσό έχει φορολογηθεί. Διογκώνονται οι αντιδράσεις των βουλευτών

Η οπερέτα με τον βουλευτή του ενός εκατ. συνεχίζεται

Συνεχίστηκε και χθες η «οπερέτα» αναζήτησης του βουλευτή του? ενός εκατομμυρίου, ο οποίος παραμένει «άφαντος», παρά το γεγονός ότι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες αναζητούν μετ΄ επιτάσεως το όνομα του μεγαλοκαταθέτη πολιτικού που τον Μάιο του 2011 έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα πολλαπλασιάστηκαν στη Βουλή οι αντιδράσεις βουλευτών όλων των πλευρών, γιατί όπως έλεγαν «όσο δεν αποκαλύπτεται το όνομα, αμαυρώνεται όλο το πολιτικό σύστημα».

Κι ενώ ο καταγγέλλων πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Π. Νικολούδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Φ. Πετσάλνικο, συνέχισε να κρατά το στόμα του κλειστό, επικαλούμενος τα προσωπικά δεδομένα, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί αν το ποσό που εξήχθη στο εξωτερικό είναι σε αναντιστοιχία με τα δηλωθέντα εισοδήματα και αν έχει φορολογηθεί.

Ο Ι. Διώτης, ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ

Ο Ι. Διώτης, ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε και τη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ερευνηθεί αν το όνομα του βουλευτή περιλαμβάνεται στις λίστες πολιτών που έβαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Οι πιέσεις για τη δημοσιοποίηση του ονόματος συνεχίστηκαν και εντός του Κοινοβουλίου, με τον πρόεδρο της επιτροπής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες Ευ. Αργύρη να λέει πως «ήδη έχω δώσει κατευθυντήριες εντολές στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα »πόθεν έσχες» αυτής της περιόδου, που ανέφερε ο Π. Νικολούδης».

Ο Π. Νικολούδης, πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης βρώμικου χρήματος

Ο Π. Νικολούδης, πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης βρώμικου χρήματος

Σημείωσε δε πως «όταν βρεθεί ο βουλευτής, θα ανακοινωθεί το όνομά του, αφού προηγουμένως συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή και βγει πόρισμα από τους ορκωτούς λογιστές που θα είναι προς δημοσιοποίηση». Είχαν προηγηθεί ομαδικά πυρά βουλευτών.

Εκκληση στον «συνάδελφο ή στη συναδέλφισσα βουλευτή, ο οποίος έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό με νόμιμο τρόπο, να βγει και να αποκαθάρει το πολιτικό σύστημα όσο το δυνατόν ταχύτερα», απηύθυνε από το βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος.

Αντιδράσεις
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι «ο καθένας από μας παρακαλεί και προκαλεί τον πρόεδρο της Βουλής να βγει και να πει το όνομα του βουλευτή, ο οποίος, νομίμως μεν αλλά κατά τρόπο πολιτικώς ανορθόδοξο, έστειλε ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό».

Ο Πρ. Παυλόπουλος κάλεσε «να αναλάβει τάχιστα πρωτοβουλία για να πάψει να υπάρχει αυτού του είδους η ομαδική σπίλωση όλου του πολιτικού κόσμου, με αφορμή εκείνου του συναδέλφου ο οποίος έχει εξαγάγει χρήματα στο εξωτερικό».

Αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να διευκρινιστεί πλήρως και άμεσα το θέμα «που έχει προκύψει με τη δημοσιοποίηση του ονόματος συναδέλφου που φέρεται να έχει καταθέσει ένα εκατ.ευρώ σε τράπεζα της Ελβετίας» κατέθεσαν οκτώ διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Αμοιρίδης, Θεοδωρίδης, Μαγκούφης, Τσετίν, Παπαμανώλης, Παραστατίδης, Μιχελογιαννάκης και Τόγιας.

Γιώργος Πίκουλας

ethnos

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: