ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr

 

Τρεις φορές το είχε προγραμματίσει,τρεις φορές οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνει το ταξίδι.Στο μεταξύ οι “φίλοι” μας οι Τούρκοι,πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο!

Σήμερα λοιπόν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρεθεί στα φυλάκια στις νήσους Ρω και Στρογγύλη, καθώς και το στρατόπεδο «Λοχία Σάββα Νικολάου» στη νήσο Μεγίστη.

Στην επίσκεψή του θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Ζιαζιά και τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Σοφιανίδη.

Γιατί πάει ο Αβραμόπουλος στη περιοχή; Το Καστελόριζο δεν είναι μόνο ένα πανέμορφο νησί.Είναι ένα “διαμάντι” για την Ελλάδα κι ένα “αγκάθι” που πονάει πολύ ,πάρα πολύ τη Τουρκία,η οποία κάνει τα πάντα για να το βγάλει από τα “πλευρά” της.Η παρουσία του προσθέτει άλλα 200 ν.μ ΑΟΖ στην Ελλάδα και κυρίως κάνει «σύνορο» με την κυπριακή ΑΟΖ.

Ελπίζουμε ότι η επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν έχει να κάνει μόνο με θέματα επικοινωνιακά,αλλά αποτελεί ένα μήνυμα προς τους απέναντι,ότι το Καστελόριζο δεν μπορεί να σβήσει από το χάρτη με τίποτα. Και ότι ίσως να αρχίσει κάτι να κινείται στο θέμα της ΑΟΖ,όχι βέβαια από τη προσωρνή (;) κυβέρνηση Παπαδήμου ,αλλά την όποια προκύψει μετά από τις εκλογές.

Δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση σ΄ αυτή την ιστορία. Δεν μπορούν να δοθούν άλλες αναβολές,όταν άπαντες στη περιοχή κουβερντιάζουν,συμμαχούν και σχεδιάζουν ΑΟΖ.Δεν είναι το μέλλον της χώρας μόνο το PSI,όπως φιλότιμα προσπαθεί να μας πείσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.Εκτός κι αν δικαιωθούν όσοι επιμένουν να συνδέουν οικονομία και εθνικά θέματα.

onalert

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: