ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr

Επτά πίνακες που κάποτε περιλαμβάνονταν στη συλλογή έργων τέχνης του Αδόλφου Χίτλερ και οι οποίοι θεωρούνταν χαμένοι, βρέθηκαν σε ένα τσεχικό μοναστήρι, όπως ανακοίνωσε σήμερα

hitler paintins 300x180 Βρέθηκαν οι χαμένοι πίνακες της συλλογής του Χίτλερ

aπό την Πράγα ο συγγραφέας Γίρι Κούτσαρ, ο οποίος τους ανακάλυψε.

Ο Κούτσαρ, ο οποίος έχει γράψει δύο βιβλία για τη συλλογή του Χίτλερ, διευκρίνισε ότι βρήκε τα έργα στο μοναστήρι του Ντόκσανι, που απέχει 50 χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας. Η αξία τους υπολογίζεται ότι φτάνει τα 50 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ).

”Ανήκαν στη συλλογή του Χίτλερ στην οποία περιλαμβάνονταν περίπου 45 πίνακες, τριάντα γλυπτά, μια πινακίδα και πολλά δώρα. Ολα αυτά είχαν θεωρηθεί λάφυρα πολέμου της πρώην Τσεχοσλοβακίας”, είπε ο Κούτσαρ.

Μεταξύ των επτά πινάκων είναι και το ”Ενθύμιο του Στάλινγκραντ” του Φραντς Αιχορστ, του ζωγράφου που προτιμούσε ο Χίτλερ.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η συλλογή μεταφέρθηκε στο τσεχικό μοναστήρι Βίσι Μπροντ, στα νότια της χώρας, μαζί με δύο άλλες μεγάλες συλλογές, αυτήν του Γερμανοεβραίου τραπεζίτη

Φριτς Μανχάιμερ και εκείνη της οικογένειας Ρότσιλντ.

Μετά τον πόλεμο οι Αμερικανοί έφεραν στο Μόναχο τόσο τη συλλογή του Μανχάιμερ, που είχε περάσει στα χέρια του Χίτλερ το 1941, τόσο και εκείνη των Ρότσιλντ, η οποία είχε κατασχεθεί στη Βιέννη το 1938. Αφησαν όμως στην Τσεχοσλοβακία τα υπόλοιπα έργα που, σύμφωνα με τον Κούτσαρ, μπορεί να πουληθούν έναντι πολλών εκατομμυρίων σε δημοπρασίες.


”Οι μοναχοί που πήραν

πίσω το μοναστήρι τους μετά τον πόλεμο δήλωσαν ότι δεν ήθελαν τους πίνακες” οι οποίοι επί χρόνια μεταφέρονταν από μοναστήρια σε πύργους μέχρι να καταλήξουν στο Ντόκσανι, όπου τους εντόπισε ο Κούτσαρ τον περασμένο Ιούλιο.

Ο συγγραφέας ξεκίνησε τις έρευνές του πριν από πέντε χρόνια, έχοντας στην κατοχή του φωτογραφίες της συλλογής που είχαν τραβηχτεί όταν τα έργα βρίσκονταν ακόμη στο Βίσι Μπροντ. Αρχικά βρήκε διάφορα γλυπτά, όπως αγάλματα που είχαν τοποθετηθεί στο πάρκο του αρχοντικού Χλούμποκα. Ο διαχειριστής του Χλούμποκα όταν πληροφορήθηκε το γεγονός απομάκρυνε τα αγάλματα ώστε ο χώρος να μην γίνει τουριστικό αξιοθέατο για νεοναζιστές.

Ο Κούτσαρ εξέφρασε τη λύπη του γ
ιατί ορισμένα από τα έργα ”χάθηκαν” τα τελευταία χρόνια. ”Για να το θέσουμε διακριτικά, ας πούμε ότι εξαφανίστηκαν”, σχολίασε. ”Βρήκα δύο αγάλματα που είχαν διατεθεί προς πώληση από οίκους δημοπρασιών, το ένα στη Φρανκφούρτη και το άλλο στο Λονδίνο”, πρόσθεσε.

onlycy.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: