ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr

Γερμανοί εφοριακοί θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για να μαζέψουν τους φόρους που χρωστούν οι Έλληνες πολίτες, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Spiegel: Γερμανοί φοροεισπράκτορες στην Ελλάδα!

Σε ανίκανους υπαλλήλους, ανεπαρκή καταγραφή και σε πανούργους φοροφυγάδες αποδίδει το γνωστό γερμανικό περιοδικό την αδυναμία του ελληνικού φορολογικού συστήματος να αποφέρει έσοδα.

Ενόψει όμως του δεύτερου πακέτου βοήθειας, το φαινόμενο αυτό πρέπει να σταματήσει: «Οι φορολογικές αρχές θα πρέπει να αναγκαστούν να συλλέξουν τα χρήματα που χρωστούν οι πολίτες», απαιτεί το Spiegel.

«Γι’ αυτό όμως χρειάζεται μια σύγχρονη οικονομική διοίκηση. Εκεί ακριβώς προτίθεται να βοηθήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση» της Γερμανίας.

Περισσότεροι από 160 Γερμανοί υπάλληλοι σε οικονομικές υπηρεσίες, βρίσκονται σε ετοιμότητα, σύμφωνα με τον Χανς Μπέρναρντ Μπέους, υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

Αναγκαίο προσόν για τους Γερμανούς εθελοντές που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι η αγγλική γλώσσα, αν και αρκετοί από αυτούς μιλάνε και ελληνικά.

«Από την πλευρά της Ελλάδας, μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε περαιτέρω εξευτελισμό. Ήδη, πολλοί αντιδρούν ‘αλλεργικά’ στα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν οι δανειστές, τα οποία εκλαμβάνουν ως καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας», τονίζει το περιοδικό.

newsbomb

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ετικετοσύννεφο

Αρέσει σε %d bloggers: