ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ- ( H τακτική μας έκδοση είναι στη διεύθυνση: www.efenpress.gr)- email: efenpress@yahoo.gr

8.6.20

Η Ελλάδα κλείνει τις μονάδες λιγνίτη και αυξάνει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από την Τουρκία!

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα θα κλείσει άρον άρον τις μονάδες λιγνίτη αυξάνοντας έτσι από μόνη της τις ενεργειακές της ανάγκες οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Τουρκίας κατά το 2019, αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και έφτασαν σε όγκο τα 762 εκ. κυβικά με μια πολύ βασική παράμετρο:
8.6.20

υνεχίζεται η ανάπτυξη αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με Λιβύη: Ο εφιάλτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

.

Αποφασισμένη δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες την Αίγυπτο να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη και συνεχίζεται η ανάπτυξη μεγάλων αιγυπτιακών δυνάμεων στα αιγυπτιολιβυκά σύνορα.
Η συγκέντρωση των αιγυπτιακών δυνάμεων έχει ως σκοπό να αναγκάσει τον GNA να σταματήσει την προέλασή του και την Άγκυρα να καταλάβει πως το Κάιρο δε θα επιτρέψει την επικράτηση ενός τουρκικού ισλαμικού καθεστώτος έξω από τη «πόρτα» του.
8.6.20

«Ώρα Μηδέν»: Η Αίγυπτος επεμβαίνει στην Λιβύη για να αναχαιτίσει την τουρκική προέλαση – Τελεσίγραφο Καΐρου (upd 3)

Η απόρριψη της πρότασης εκεχειρίας που έκαναν από κοινού Αλ Σίσι και Χαλίφα Χαφτάρ, από την Άγκυρα και το τουρκόφιλο καθεστώς της Τρίπολης, φαίνεται πως ήταν καταλυτικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Λιβύη.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελ φατάχ αλ- Σίσι έδωσε πλέον τελεσίγραφο 48 ωρών στο GNA (κατ’ουσία στην Άγκυρα), για αποδοχή εκεχειρίας με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του στρατάρχη Χαφτάρ.
8.6.20

Κινητικότητα από την Αίγυπτο: Μεταφέρουν ελικόπτερα & M1 Abrams στον LNA

Έντονη κινητικότητα έχουμε στην ανατολική Λιβύη από τον αιγυπτιακό στρατό, με άρματα μάχης από την Αίγυπτο να κατευθύνονται προς τις βάσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), προς ενίσχυση των δυνάμεων του Χαφτάρ στον πόλεμο κατά των Τούρκων και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
8.6.20

Ρωσικό δημοσίευμα: »Σε έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο η Μόσχα θα υποστηρίξει την Αθήνα»

«Αλλά ακόμα κι αν το ΝΑΤΟ παραμείνει ξαφνικά στο περιθώριο, τότε σε περίπτωση σύγκρουσης, κάποιος σίγουρα θα μεσολαβήσει υπέρ της Ελλάδος. Στη νέα διάταξη δυνάμεων που θα δημιουργηθεί, υπέρ της Ελλάδος θα παρέμβει η Ρωσία. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να πούμε ότι η Τουρκία θα νικήσει οπωσδήποτε», επισημαίνει ρωσικό άρθρο.
8.6.20

Πλωτά Γεωτρύπανα στην Κόλπο Ελευσίνας ;

Αγαπητοί φίλοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό !
•Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας,   ετοιμαζόμαστε να προσγειωθούμε …..Στο γρήγορο έλεγχο χώρου που έκανα αριστερά – δεξιά για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει άλλη εναέρια κυκλοφορία, παρατήρησα στον κόλπο της Ελευσίνας πλωτά …γεωτρύπανα !!!
8.6.20

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…

Σκηνική καντάτα του γερμανού συνθέτη Καρλ Ορφ. Γράφτηκε το 1935 για μεγάλη ορχήστρα, χορωδία και σολίστ, βασισμένη σε μεσαιωνικά ποιήματα του 12ου και 13ου αιώνα…

Σχολιάστε